Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το χοιρινό σε όλη την έκτασή του, για να γίνει πιο μαλακό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο θυμάρι. Τοποθετούμε το χοιρινό σε μία γάστρα.
Ανακατεύουμε τη σκόνη μουστάρδας με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το χοιρινό. Έπειτα ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι και περιχύνουμε το χοιρινό με την μισή ποσότητα. Με τα χέρια μας απλώνουμε καλά το μείγμα και τα μπαχαρικά πάνω στο χοιρινό.
Προσθέτουμε λίγο νερό στη γάστρα και αν θέλουμε λίγες μικρές πατάτες ολόκληρες ή κομμένες. Στις πατάτες προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, μουστάρδα. Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα με κλειστό καπάκι στους 120-150 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.
Την τελευταία μία ώρα ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε την υπόλοιπη μισή κούπα με το χυμό πορτοκαλιού και το μέλι. Κλείνουμε ξανά το καπάκι.
Μισή ώρα πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε στην γάστρα τα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα τα οποία μουλιάζουν μέσα στο κρασί από την ώρα που το κρέας μπήκε στον φούρνο.
Σερβίρεται ζεστό με χριστουγεννιάτικο πιλάφι.
Φτιάξτε το χριστουγεννιάτικο πιλάφι: Για το χριστουγεννιάτικο πιλάφι θα ξεκινήσετε βάζοντας ελαιόλαδο ή βούτυρο στην κατσαρόλα σας. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε τα συκωτάκια πουλιών και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το μακρύκοκκο ρύζι, και ανακατεύετε μέχρι να λαδωθεί καλά.
Προσθέτετε το ζεστό νερό ή τον ζεστό ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά (στο 3) για 20 λεπτά.
5 λεπτά πριν κατεβάσετε το ρύζι σας από το μάτι της κουζίνας, δοκιμάζετε το ρύζι στο αλατοπίπερο και προσθέτετε το κουκουνάρι, την σταφίδα, τα cranberries και τα κάστανα. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.