Category: | Επιδόρπια |
Tags: |
375 γρ. φυτικό λίπος ή βούτυρο |
300 γρ. ζάχαρη άχνη |
5 κρόκοι αυγών |
1 φακελάκι baking powder |
1 φλ. του καφέ κονιάκ |
2 βανίλιες σκόνη |
1 λεμόνι, το ξύσμα του |
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει) |
0.5 κιλό πούδρα αμυγδάλου έτοιμη |
250 γρ. ζάχαρη άχνη |
1 λεμόνι, το ξύσμα του |
8 αυγά, μόνο τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα |
25 κομμάτια γλυκό περγαμόντο |
150 γρ. φιλέ αμύγδαλο |
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Κωστή Κωστάκη «Πίτες από χέρι», εκδόσεις Ψυχογιός.