Συνταγες

Featured
Αμυγδαλόπιτα με περγαμόντο
Super easy
Cheap

Αυτή η πίτα αμυγδάλου έχει απίστευτο άρωμα χάρη στο περγαμόντο.

Prep

Cook

Category: Επιδόρπια
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Για το ζυμάρι

375 γρ. φυτικό λίπος ή βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
5 κρόκοι αυγών
1 φακελάκι baking powder
1 φλ. του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες σκόνη
1 λεμόνι, το ξύσμα του
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

0.5 κιλό πούδρα αμυγδάλου έτοιμη
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λεμόνι, το ξύσμα του
8 αυγά, μόνο τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα
25 κομμάτια γλυκό περγαμόντο
150 γρ. φιλέ αμύγδαλο

Αμυγδαλόπιτα με περγαμόντο Directions

  1. Στον κάδο του μίξερ ή με ένα μίξερ χειρός με τα σύρματα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα.
  3. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά -σιγά, το κονιάκ.
  4. Προσθέτουμε το baking powder, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμόνι και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά -σιγά το αλεύρι, μέχρι να κάνουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει.
  5. Εν τω μεταξύ, με το μίξερ χειρός, με τα σύρματα, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  6. Αφού ασπρίσουν, αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά- σιγά στη μαρέγκα τη ζάχαρη άχνη.
  7. Χτυπάμε μέχρι να μην πέφτει η μαρέγκα από τα σύρματα του μίξερ.
    Στη συνέχεια, με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε την πούδρα του αμυγδάλου που έχουμε ανακατέψει με το ξύσμα λεμονιού.
  8. Κατόπιν στρώνουμε το ζυμάρι μας στο ταψί ή στα φορμάκια. Προσοχή, όχι πολύ χοντρό. Το δουλεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  9. Τοποθετούμε ένα περγαμόντο σε κάθε φορμάκι (η δόση βγαίνει σε 25 περίπου φορμάκια), ή ψιλοκομμένα σε όλο το ταψί (για ταψί 32cm).
    Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε φορμάκι, χωρίς να τα παραγεμίζουμε, επειδή φουσκώνει το μείγμα στο ψήσιμο.
    Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο.
  10. Ψήνουμε την πίτα στους 190° στον αέρα περίπου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

Recipe notes

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Κωστή Κωστάκη «Πίτες από χέρι», εκδόσεις Ψυχογιός.

Nutrition facts

Reviews 0/5

Add review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo