Συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε στον πάγκο σας.
Πλύντε καλά τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε τα μανιτάρια και κόφτε σε λεπτές φέτες. Κόψτε τις πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες. Έπειτα κόψτε και το καρότο σε καρέ.
Κόψτε την γραβιέρα σε μεγάλους κύβους και το μπέικον σε 2 ίσες λωρίδες.
Στρώστε το μπέικον στον πάτο μιας γάστρας και έπειτα προσθέστε το κρέας αφού το έχετε ήδη αλατίσει. Ανάμεσα στο κρέας προσθέστε τα κομμάτια της γραβιέρας.
Πάνω από το κρέας προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές και ανάμεσα τους βυθίστε ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου, αφού πρώτα τις "σπάσετε" με το μαχαίρι σας για να αφήσουν το άρωμα τους στο φαγητό σας. Ραντίστε με το μισό λάδι.
Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια πάνω από τις πιπεριές και ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι. Προεραιτικά τοποθετείστε μερικά ντοματίνια ανάμεσα στα μανιτάρια για χρώμα. Περιχύστε το φαγητό σας με το κόκκινο κρασί. Προσθέστε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε την γάστρα σας και σιγοψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 5 ώρες.