Category: | Φαγητά |
Tags: |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
1 μεγάλο κρεμμύδι |
3 μεγάλα καρότα |
3 κλωνάρια σέλινο |
6 λευκά μανιτάρια |
2 φλ. φρέσκο σπανάκι |
3 φύλλα δάφνης |
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό |
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο |
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι |
1 κ.γ. αλάτι |
8 φλ. κρύο νερό |
Tips: Το μυστικό για να πετύχετε τον ζωμό λαχανικών είναι να μαγειρέψετε τα λαχανικά πριν προσθέσετε το νερό στην κατσαρόλα. Αυτό θα δώσει την υπέροχη γεύση στον ζωμό. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα!
Είναι τεράστια μόδα στο εξωτερικό ο ζωμός λαχανικών να πίνεται ως ρόφημα. Φυσικά και μπορείτε να το κάνετε τα κρύα βράδια του χειμώνα και να παίρνετε άπειρα θρεπτικά συστατικά. Ο ζωμός λαχανικών είναι αντιοξειδωτικός και αντιφλεγμονώδης.