Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι μαζί με την ζάχαρη και το μέλι.
Ανακατεύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι, και εν συνεχεία τον προσθέτουμε στο πρώτο μίγμα μαζί με το ξύσμα και το ταχίνι. Τα ανακατεύουμε πάλι όλα πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μισό από το αλεύρι, όλο το πίτουρο βρώμης, το σουσάμι και το baking powder και ανακατεύουμε και πάλι, με μια κουτάλα αυτή τη φορά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με την κουτάλα μας, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη για να πλάσουμε τα κουλουράκια μας (μπορεί να μην το πάρει όλο το αλεύρι).
Αφήνουμε την ζύμη να κάτσει για 5 λεπτά και έπειτα αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας στα σχήματα προτίμησης μας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175⁰C για περίπου 25 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τον φούρνο μας).
Καλή απόλαυση!