Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς στον αέρα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (8-9), προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το 1/3 κούπας ελαιόλαδο (40 γρ.) και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το πρώτο 1/3 κούπας (40 γρ.) και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6-8) το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τη πιπεριά φλωρίνης για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Επαναφέρουμε το κρέας στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ρεβύθια που τα έχουμε στραγγίξει και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια μεγάλη γάστρα ή ένα βαθύ πυρέξ, προσθέτουμε τoν κουρκουμά, το κάρδαμο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/3 κούπας – 80 γρ.) και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιήσαμε πυρέξ ή δεν έχουμε καπάκι) και μαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι να είναι πολύ μαλακά τα ρεβύθια. Το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε είναι μια πηχτή ρεβυθάδα.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.