Τα μπιφτεκάκια ή κεφτεδάκια λαχανικών, γίνονται πανεύκολα και είναι ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε κάποια λαχανικά που έχουν περισσέψει μέσα στο ψυγείο μας. Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε τα παιδιά λαχανικά και να το απολαύσουν κιόλας!
Category: | Φαγητά |
Seasons: | November October September August July June May April March |
Tags: |
2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα |
1 μέτρια πατάτα, τριμμένη |
2 μέτρια καρότα, τριμμένα |
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο |
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας |
0.5 κύβο λαχανικών |
1 μεγάλο αυγό |
1.25 κούπας μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο |
1 κ.σ. αλάτι |
0.5 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι |
0.5 κ.γ. ρίγανη |
2 κ.σ. τριμμένο ξερό δυόσμο, ή 0.5 κούπα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο |
0.25 κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο |
100 γρ. τριμμένη φέτα |
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη |
0.75 κούπας βρώμη |
0.5 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα |
200 γρ. φέτα |
200 ml γιαούρτι στραγγιστό |
1 σκελίδα σκόρδο |
1 κ.σ. κάπαρη (εάν δεν έχουμε κάπαρη, βάζουμε 1 μικρό αγγουράκι τουρσί) |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
0.25 κούπας χυμό λεμονιού |
1 αγγουράκι τριμμένο με τη φλούδα και στυμμένο |
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή φρέσκο δυόσμο ή άνηθο) |
1 λεμόνι, το ξύσμα |
1 πρέζα μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό) ή πάπρικα |
1 πρέζα αλάτι |
Συνταγή της Ήβης Λιακοπούλου από εδώ