Ένα πιάτο που μας ταξιδεύει από την Βόρεια Ιταλία μέχρι την Κρήτη και κάνει το φθινόπωρό μας λίγο πιο κεφάτο!
Category: | Φαγητά |
Seasons: | January October November December |
Tags: |
0.5 φλ. ελαιόλαδο |
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα |
400 γρ. ρύζι Αρμπόριο |
1 κ.σ. ξύσμα λεμόνι |
1 ποτήρι λευκό κρασί |
1 λίτρο ζωμός(κοτόπουλου, κρέατος ή λαχανικών) |
50 γρ. παρμεζάνα |
50 γρ. βούτυρο |
1 κιλό λωτοί κομμένοι σε τετραγωνάκια |
1 κ.σ. κρητική μυζήθρα |
Tip: Μια καλή και vegetarian παραλλαγή είναι να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών, να αντικαταστήσετε το απάκι με μανιτάρια σοταρισμένα κι αν θέλετε να φτάσετε σε vegan επίπεδα, αντικαθιστάτε το ζωικό βούτυρο με φυτικό (για λόγους γεύσης, θα πρότεινα να δοκιμάσετε το λάδι καρύδας) και προτιμάτε τη vegan παρμεζάνα.
Συνταγή από εδώ