Αρχικά πλένουμε πάρα πολύ καλά τα κυδώνια με άφθονο νερό και σφουγγάρι, προκειμένου να φύγει οποιοδήποτε ίχνος από το χνούδι τους. Τα καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα κουκούτσια κι αναλόγως το μέγεθος (και το γούστο μας) τα κόβουμε είτε στη μέση είτε σε μικρότερες φέτες.Τα απλώνουμε σε ταψί σφινωτά και με τη φλούδα προς τα πάνω. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υγρά ανακατεμένα με τα μπαχαρικά. Τα υγρά θα πρέπει να φτάνουν περίπου σε ύψος τα 1-2 εκατοστά μες στο ταψί.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Μετά από περίπου μία ώρα ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και γυρίζουμε τα κυδώνια κι από την άλλη πλευρά. Ξανασκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σε περίπου άλλη μισή ώρα ξαναβγάζουμε τα κυδώνια,τα γυρίζουμε ξανά φέρνοντας και πάλι τη φλούδα προς τα πάνω και τα ξαναφουρνίζουμε χωρίς αλουμινόχαρτο. Τώρα θα βάλουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις, γιατί θέλουμε απλώς να ψηθεί η φλούδα.
Επειδή η δύναμη του κάθε φούρνου είναι διαφορετική οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια μαλακή σάρκα και μια φλούδα ελαφρώς πιο ξεροψημένη.
Σερβίρoyme το κυδώνι με παγωτό βανίλια, καϊμάκι ή και γιαούρτι σακούλας και άφθονο σιρόπι. Την επόμενη μέρα το σιρόπι που αρχικά θα είναι ρευστό, θα έχει γίνει σαν ζελέ λόγω της πηκτικής ιδιότητας που έχει το κυδώνι.