Αφαιρούμε το σκληρό «κοτσάνι» από το λάχανο µε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι. Εμάς μας το «κούφωσε» ο μανάβης!
Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και το ζεματίζουμε για περίπου 7’.
Το βγάζουμε προσεκτικά με 2 τρυπητές κουτάλες και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 90 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά, για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το ρύζι ωμό, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 60 ml από το ελαιόλαδο, αλάτι (περίπου 1 κοφτό κουτ. γλυκού) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα.
Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο, βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες μέσα στην κατσαρόλα στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τους σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.
Μαγειρεύουμε τους λαχανοντολμάδες για περίπου 40-45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών, στον οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Αφαιρούμε σε ένα μπολ ζωμό από το φαγητό και όπως είναι ζεστός ακόμα ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο.
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια γρήγορη βράση και αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι. Καλή σας όρεξη!