Συνταγες

Featured
Μανιταρόπιτα
Easy
Fairly cheap

Η καλύτερη μανιταρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, δοκιμασμένα...

Prep

Cook

Ready In

15m

Category: Φαγητά
Seasons:  December November October September August July June May April March February January
Tags:

Ingredients

For 12 Serving(s)

Υλικά

6 χωριάτικα φύλλα
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (πόρτο μπελο- βασιλομανίταρα- ασπρομανίταρα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
200 γρ. μανούρι Θεσσαλίας (θρυμματισμένο)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 μεγάλο αυγό
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
0.5 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μανιταρόπιτα Directions

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  2.  
  3. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον σε κομμάτια για 1-2′. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για 4- 5´μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
  4. Μέσα στην κρύα γέμιση μανιταριών, προσθέτουμε το μανούρι, την κεφαλογραβιέρα, το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τη γέμιση.
  5. Απλώνουμε δυο χωριάτικα φύλλα σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε για περίπου 13-15′ να ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  6. Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα, 40 ή 42 εκατ., στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  7. Βάζουμε επάνω το 1 ψημένο φύλλο σε κομμάτια, ώστε να καλυφθούν καλά τα ωμά φύλλα.  Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Στρώνουμε σε κομμάτια το δεύτερο ψημένο φύλλο. Αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.  Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω φύλλων πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα άλλα δυο φύλλα, στρώνοντάς τα, ελαφρώς τσαλακωμένα. Πάντα λαδώνουμε ανάμεσα στις στρώσεις των ωμών φύλλων.
  8. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να αναπνέει η μανιταρόπιτα. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βρέχουμε πεταχτά την επιφάνεια της μανιταρόπιτας.  Ψήνουμε για περίπου 55′. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15′ να τραβήξει τα υγρά της.

Recipe notes

Για τη μανιταρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, επιλέγουμε φρέσκα μανιτάρια. Τα τυριά που θα βάλουμε στην χωριάτικη μανιταρόπιτα είναι ενδεικτικά. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας χωριάτικο σπιτικό φύλλο. 


Πηγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo