Προετοιμάστε την ψησταριά σας, για έμμεσο ψήσιμο, περίπου στους 250°C.
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες. Κάθε πατάτα πρέπει να βγάλει περίπου 12 φέτες.
Αφαιρείτε τα φύλλα του δεντρολίβανου από το κοτσάνι και τα ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε τις πατάτες με το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να καλυφθούν όλες οι πατάτες.
Περάστε το καλάθι μέσα τον άξονα της σούβλας. Βάλτε μέσα στο καλάθι, τις πατάτες και τοποθετήστε τη σούβλα στο μοτέρ. Ανάψτε το μοτέρ.
Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.