Συνταγες

Featured
Απίθανοι κολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα και αμύγδαλα
Fairly difficult
Cheap

Εκπληκτική η αντίθεση του αφράτου κολοκυθιού με το τραγανό αμύγδαλο.

 
Prep

Cook

Category: Φαγητά
Seasons:  October September August July June May April
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

1.8 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες και στραγγισμένες σε σουρωτήρι για λίγα λεπτά
150 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 κλωνάρια δυόσμος, ψιλοκομμένος
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη
5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 αυγά αλάτι, λευκό πιπέρι

Αλεύρι, για το πανάρισμα

Άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Απίθανοι κολοκυθοκεφτέδες με ντομάτα και αμύγδαλα Directions

  1. Αλατίζουμε καλά τα κολοκύθια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 45 λεπτά.
  2. Τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Πλάθουμε 20-23 κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  4. Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  6. Συνοδεύουμε με φέτα μαλακή, ανακατεμένη με λίγο ζεστό γάλα και ρίγανη.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo