Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το υγρό που θα βουτήξουμε τις μπάμιες ανακατεύοντας το γιαούρτι με το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τα πιπέρια, το αλάτι και το σκόρδο και να ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε το τηγάνι να κάψει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη συνοδευτική σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Την κρατάμε στην άκρη.
Με ένα τρυπητό βουτάμε μερικά κομμάτια από μπάμιες στο υγρό με το νερό και το γιαούρτι, τις αφαιρούμε και τις ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε τα αλεύρια.
Τις ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι και αφού τις τινάξουμε να φύγει η περίσσειά του τις τηγανίζουμε για λίγο στο βαθύ τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Αφαιρούμε, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με τη συνοδευτική σάλτσα.