Συνταγες

Featured
Πίτσα για χορτοφάγους, με γραβιέρα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριά και ελιές
Easy
Fairly cheap

Θέλετε κάτι που να θυμίζει junk food, αλλά να είναι και υγιεινό και χορτοφαγικό; Κανένα πρόβλημα. Δοκιμάστε αυτή την πίτσα και δεν θα απογοητευτείτε. 

Prep

Cook

Ready In

30m

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά για τη σάλτσα

300 γρ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
2 φλ. χυμό ντομάτας
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 μέτρια μελιτζάνα
1 μέτρια πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
0.5 φλ. ελαιόλαδο
0.5 φλ. ελιές Καλαμών
1 κ.γ. βασιλικό
1 φλ νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη

0.67 φλ. γάλα
30 γρ. μαγιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
0.5 κ.γ. αλάτι
0.5 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Πίτσα για χορτοφάγους, με γραβιέρα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριά και ελιές Directions

  1. Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα, αφού το ζεστάνουμε ώστε να γίνει χλιαρό. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό και προσθέτουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Το μυστικό είναι να την πατήσουμε να ξεφουσκώσει και να την αφήσουμε να ανέβει ξανά.
  5. Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και προς το τέλος (όταν μαλακώσουν οι μελιτζάνες) προσθέτουμε και ψιλοκομμένη τη σκελίδα του σκόρδου.
  6. Σε ένα βαθύ κατσαρόλι ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το κολοκυθάκι ψιλοκομμένο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
  7. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
  8. Βάζουμε με μια σπάτουλα τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και από πάνω κάνουμε μια στρώση με τη γραβιέρα που έχουμε ήδη τρίψει. Προσθέτουμε τις ελιές.
  9. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 180C στο μεσαίο ύψος του φούρνου.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo