Συνταγες

Featured
Φασολάκια λαδερά της γιαγιάς
Super easy
Cheap

Η γιαγιά κόβει τον μαϊντανό πάνω από την κατσαρόλα και το σπίτι μυρίζει. Τα πιάτα μας θα γεμίσουν και σήμερα το μεσημέρι, με ένα πιάτο νόστιμο, θρεπτικό αλλά και γρήγορο και νηστίσιμο!

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

1 κιλό φασολάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2 πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Φασολάκια λαδερά της γιαγιάς Directions

  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ακρούλες τους και τυχόν "χόρδες" όπως τις αποκαλούσαν οι παλιές, εννοώντας τις κλωστούλες που έχουν τα φρέσκα φασολάκια στο πλάι κάποιες φορές. 
  2. Πλένουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε να απονερώσουν λίγο πάνω σε μια πετσέτα. 
  3. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τον μαϊντανό και λιώνουμε την σκελίδα του σκόρδου. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. 
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι να κάψει. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 1' λεπτό ανακατεύοντας διαρκώς. 
  5. Προσθέτουμε τα φασολάκια και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα 5λεπτο περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά για 1-2 λεπτά. 
  7. Κάνουμε στην άκρη τα λαχανικά και ρίχνουμε τον πελτέ στην βάση της κατσαρόλας. Τρίβουμε για μισό λεπτό για να αφήσει ο πελτές τα αρώματα του. Ανακατεύουμε να πάει παντού και έπειτα προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη ντομάτα. 
  8. Ρίχνουμε βραστό νερό στην κατσαρόλα, μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 40 με 45 λεπτά. 
  9. 10 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και δοκιμάζετε το φαγητό στο αλάτι. Αν δεν έχει χυλώσει, δυναμώστε την φωτιά για μερικά λεπτά. 
  10.  

Recipe notes

Η γιαγιά μας έβαζε μέσα στα φασολάκια και λίγες χάντρες. Γλυκίζει το φαγητό. Προσοχή όμως, αν έχετε παιδιά στο σπίτι θα δώσουν μάχη για το ποιο θα πάρει τις πιο πολλές!

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo