Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Βράζουμε για 2′ και δεν ανακατεύουμε το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύβουμε τα φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια και σουρώνουμε το φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σίτα.
Ρίχνουμε το φυσικό χυμό από φρέσκο λεμόνι μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
Θα χρειαστείτε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια των 700 ml.
Για να σερβίρουμε κάθε στιγμή, πρέπει να την αραιώσουμε με κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό.
Πριν σερβίρουμε όμως, ανακινούμε το μπουκάλι.
Θα την αραιώνουμε 1:2. Βάζουμε σε ποτήρι του νερού 1/3 συμπυκνωμένη λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε παγάκια και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.