Μια υπέροχη, ασυνήθιστη πίτα που θα σας κλέψει τις εντυπώσεις!
Category: | Φαγητά |
Tags: |
630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για την επιφάνεια εργασίας |
1 φακελάκι ξηρή μαγιά |
1 κοφτό κ.γ. αλάτι |
200 γρ. φακές χοντρές |
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια |
2 φύλλα δάφνης |
3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες |
1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, τριμμένο |
200 γρ. φέτα μαλακιά τριμμένη, ή κατίκι Δομοκού |
0.5 ματσάκι μαϊντανός, (τα φύλλα) ψιλοκομμένος |
1 κ.γ. ξερός δυόσμος, τριμμένος |
40 ml ελαιόλαδο |
1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με 1 κ.σ. νερό |
Η συνταγή είναι της Νίκης Χρυσανθίδου και τη βρήκαμε στον 7ο τόμο της Καθημερινής, έκδοση 2015, με θέμα "Οσπρια", σελ. 65
Φωτογραφία: team Σταθόπουλος