Συνταγες

Featured
Αβοκάντο γεμιστά με γαριδοσαλάτα
Super easy
Fairly cheap

Δροσερό, ελαφρύ και γρήγορο. Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τις καλοκαιρινές μέρες.

Prep

Category: Σαλάτες
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

2 τεμάχια αβοκάντο
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
230 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
1 φλ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
0.5 φλ. καλαμπόκι
0.25 φλ. γιαούρτι
1 τεμάχιο λεμόνι, ο χυμός

νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

βασιλικός, για γαρνιτούρα

Αβοκάντο γεμιστά με γαριδοσαλάτα Directions

  1. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  2. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά μέρος της σάρκας του αβοκάντο, αφήνοντας ¼ περίπου αυτής. 
  3. Κόβουμε τη σάρκα, που έχουμε αφαιρέσει, σε κύβους και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια αβοκάντο, τις γαρίδες, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  8. Γεμίζουμε το κέλυφος των αβοκάντο με τη γαριδοσαλάτα, γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Στοιχεία Κεντρικού καταστήματος

  • Δημοτική Αγορά Αγ. Στεφάνου, Χαλκίδα
  • 22210 20007 (Τηλέφωνο)
  • 22210 80338 (Φαξ)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Στοιχεία καταστήματος Χαλκίδας

  • Κριεζώτου 79 & Αρεθούσης, Χαλκίδα
  • 22210 83418 (Τηλέφωνο)
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • efood-logo