Το βάψιμο των αυγών είναι ένα από τα πιο γνωστά έθιμα της ελληνικής χριστιανικής παράδοσης. Τα κόκκινα αυγά βάφονται την Μεγάλη Πέμπτη και αρχίζουν να καταναλώνονται την Κυριακή του Πάσχα, αφού προηγηθεί το έθιμο του τσουγκρίσματος στο πασχαλινό τραπέζι. Μπορεί…
Ειδικά σε εποχές που χρειάζεσαι όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους, το να συμπεριλαμβάνεις λαχανικά στα γεύματά σου είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν την υγεία σου και βοηθούν στην…
Κάθε εποχή έχει τα δικά της φρούτα και λαχανικά. Έτσι, πολλές φορές, εκτός από το να τα καταναλώνουμε φρέσκα ή μαγειρεμένα, φτιάχνουμε μαρμελάδες. τουρσί, σάλτσες, γλυκά ώστε ναι μεν να τα απολαύσουμε και σε άλλες μορφές, αλλά και να μπορέσουμε…
Eίναι πολύ πιθανό στις δεκάδες συνταγές για smoothie bowl που θα βρεις, να μην βρεις κάποια συνταγή που να ταιριάζει ακριβώς στα γούστα σου. Οπότε, καλό είναι να ξέρεις πως θα φτιάξεις το δικό σου smoothie bowl μόνος σου. Mix…
Έχετε βότανα; Φτιάξτε πέστο! Σίγουρα θα έχετε φτιάξει πέστο για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας. Σκεφτείτε, όμως, και λίγο έξω από το κουτί… μια πέστο μπορεί να απλωθεί τέλεια σε μια φέτα ψωμί ή να μπει μέσα σε ένα σάντουιτς…
Ένα από τα χρήσιμα πράγματα που πρέπει να βρίσκονται πάντα στο σπίτι μας είναι τα λεμόνια. Σε πολλούς από εμάς, μας αρέσει να το τρώμε και σκέτο ειδικά μετά το φαγητό, να το βάζουμε μέσα στη σόδα μας ή να…