Featured
Ρολά με προσούτο, αχλάδια και ρόκα
Super easy
Cheap

Ένα ωραίο finger food που συνδυάζει το προσούτο με δροσερό αχλάδι και πικάντικη ρόκα. Ότι πρέπει για να συνοδεύσει το πρώτο ποτάκι της βραδιάς, μέχρι να σερβιριστεί το δείπνο!

Prep

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 15 Serving(s)

Υλικά

12 λωρίδες προσούτο
2 αχλάδια ώριμα, σφιχτά, κομμένα στη μέση, καθαρισμένα από τα κουκούτσια
2 μεγάλες χούφτες φυλλαράκια ρόκας
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

μερικές φλούδες παρμεζάνας, κομμένες με αποφλοιωτή

αλάτι

Ρολά με προσούτο, αχλάδια και ρόκα Directions

  1. Κόβετε κάθε μισό αχλάδι σε τέσσερα μικρότερα κομμάτια από το κοτσάνι προς τα κάτω, σαν λωρίδες. Από τα δεκαέξι κομμάτια που θα κόψετε θα χρειαστείτε τα δώδεκα. Κρατάτε τα υπόλοιπα για να τα σερβίρετε σαν φρούτο. Ρίχνετε τα αχλάδια σ’ ένα μπολ και τα ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι. Απλώνετε μια λωρίδα προσούτο στον πάγκο εργασίας και πάνω της τοποθετείτε από ένα κομμάτι αχλάδι, φυλλαράκια ρόκας και λίγες φλούδες παρμεζάνας. Τυλίγετε το προσούτο γύρω από το αχλάδι και τα υπόλοιπα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. Το στερεώνετε με δύο οδοντογλυφίδες. Συνεχίζετε έτσι με όλα τα υλικά και φτιάχνετε δώδεκα ρολά. Κόβετε κάθε ρολό στη μέση ανάμεσα από τις οδοντογλυφίδες και σχηματίζετε είκοσι τέσσερα μικρότερα ρολά, το καθένα με την οδοντογλυφίδα του. Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα.

Recipe notes

Συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά