Featured
Χριστουγεννιάτικη γέμιση γαλοπούλας: η κλασσική συνταγή
Super easy
Fairly cheap

Είτε μαγειρεύετε γαλοπούλα είτε προτιμάτε το κοτόπουλο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, ένα πράγμα δεν μπορεί σίγουρα να λείπει. Η γέμιση. Σας δίνουμε εδώ την κλασική γέμιση!

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Seasons:  December
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Υλικά

700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
3 καρφάκια γαρύφαλλο
2 τμχ. δαφνόφυλλα
1 φλ. του καφέ κονιάκ
20 καθαρισμένα κάστανα
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
1 κ.σ. ξανθιές σταφίδες

Αλάτι, πιπέρι

Χριστουγεννιάτικη γέμιση γαλοπούλας: η κλασσική συνταγή Directions

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα 2 τριμμένα κρεμμύδια. Ρίχνετε μέσα τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Ρίχνετε μέσα το κουκουνάρι, τις μαύρες και τις ξανθές σταφίδες καθώς και τα καθαρισμένα κάστανα. Προσθέτετε το ξυλάκι της κανέλας, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και τα δαφνόφυλλα. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μοσχομυρίσει το σπίτι.
  3. Σβήνεται με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη γέμιση να ψηθεί για 5-10 λεπτά και έπειτα ρίχνετε μέσα το κονιάκ και αφήνετε να πάρει άλλη μια καλή βράση. Σβήνετε τη φωτιά, κατεβάζετε την κατσαρόλα σας από το μάτι και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη για να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει η γέμιση, αρχίζετε να γεμίζετε την γαλοπούλα με ένα μεγάλο κουτάλι πιέζοντας τη γέμιση να στοιβαχτεί καλά μέσα.
  5. Αφού τελειώσετε με το γέμισμα μπορείτε είτε να ράψετε την γαλοπούλα με μια γερή κλωστή και βελόνα είτε να βουλώσετε το άνοιγμα με ένα ξινόμηλο, το οποίο θα δώσει και το άρωμα του.

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά