Featured
Μεσογειακή σαλάτα με ζυμαρικά, ελιές και μουστάρδα
Easy
Fairly cheap

Δροσερό, ελαφρύ αλλά και πολύ γευστικό!

Prep

Cook

Category: Σαλάτες
Seasons:  October September August July June May
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά (φαρφάλες ή βίδες)
1 τεμάχιο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
4 τεμάχια ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
1 τεμάχιο πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
4 τεμάχια αγκιναράκια από βαζάκι, (διατηρημένα σε λάδι), καλά στραγγισμένα και λεπτοκομμένα
12 τεμάχια ελιές της αρεσκείας, χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε μικρούς κύβους
3 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Μεσογειακή σαλάτα με ζυμαρικά, ελιές και μουστάρδα Directions

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγκιναράκια και τις ελιές, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα dijon με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπίζουμε τη φέτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Recipe notes

Πηγή: εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά