Μια εύκολη, γευστική κρεμώδης και γεμάτη αρώματα επιλογή για τις κρύες μέρες.
Category: | Φαγητά |
Tags: |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι |
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο |
1 κλωναράκι δενδρολίβανο |
1 φύλλο δάφνης |
0.5 κ.γ. κόκκινο πιπέρι |
1 κονσέρβα άσπρα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα χωρισμένα στα 2 (440 γρ.) |
60 ml γάλα |
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη |
0.5 λεμόνι, τον χυμό |
0.25 κ.γ. αλάτι |
0.5 κονσέρβα ντοματάκια |
720 ml νερό |
170 γρ. μικρά ζυμαρικά |
Tip:
Επειδή η συγκεκριμένη σούπα πήζει αρκετά μόλις κρυώσει την επόμενη φορά που θα θελήσετε να την ζεστάνετε προσθέστε λίγο νεράκι στο κατσαρολάκι. Έτσι θα αποκτήσει και πάλι την τέλεια, κρεμώδη υφή της.
Αντικαταστάσεις
Για να κάνετε vegan την συνταγή σας αρκεί να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με διατροφική μαγιά στην ίδια ποσότητα. Αν δεν έχετε διατροφική μαγιά μπορείτε απλά να την παραλείψετε.
Αντί για κανονικό γάλα μπορείτε να βάλετε κάποιο φυτικό γάλα.
Συνταγή της Emily Vagia από εδώ