Featured
Αλμυρό ψωμί κολοκυθιού
Super easy
Cheap

Το πιο νόστιμο, τυρένιο, αλμυρό ψωμί κολοκυθιού που φτιάχνεται με φρέσκα κολοκυθάκια, τριμμένο τυρί τσένταρ και σχοινόπρασο. Είναι πεντανόστιμο και θα το αγαπήσει κάθε μέλος της οικογένειάς σας.

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 12 Serving(s)

Υλικά

1 κ.σ. χυμό λεμονιού
240 ml γάλα
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να βάλετε και ολικής άλεσης αν θέλετε)
2 κ.σ. ζάχαρη
1.5 κ.γ. baking powder
0.5 κ.γ. μαγειρική σόδα
0.5 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
57 γρ. βούτυρο (λιωμένο αλλά όχι καυτό)
170 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
3 κ.σ. σχοινόπρασο
185 γρ. τριμμένο κολοκύθι

Αλμυρό ψωμί κολοκυθιού Directions

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γάλα με το λεμόνι. Αφήστε τα για 5 λεπτά να κάτσουν μαζί και έπειτα προσθέστε το αυγό. Έπειτα ρίξτε μέσα το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα αλευριού. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα.
  4. Προσθέστε το τριμμένο τυρί, το τριμμένο κολοκύθι (αφού πρώτα το στραγγίσετε καλά για να μην έχει υγρά) και το σχοινόπρασο.
  5. Ρίξτε ελάχιστο λάδι μέσα σε μια φόρμα για ψωμί. Ρίξτε το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα. Αφήστε το ψωμί κολοκυθιού να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε. 

Recipe notes

Tips

  • Προσπαθήστε να αφαιρέσετε από τα κολοκυθάκια όσο περισσότερο νερό γίνεται. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να βάλετε το τριμμένο κολοκύθι σε μια πετσέτα και να πιέσετε με όλη σας τη δύναμη.
  • Φτιάξτε άλλο ένα ψωμί και βάλτε το στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε πεντανόστιμο κολοκυθόψωμο για πολύ περισσότερο. Μπορείτε να το βάλετε στο ταπεράκι του παιδιού σας για το σχολείο ή και στο δικό σας ταπεράκι για το γραφείο.
  • Αν θέλετε έξτρα τυρένια γεύση μπορείτε με το που θα το βγάλετε από τον φούρνο να τρίψετε από πάνω λίγο τσένταρ και να το ξαναβάλετε στον φούρνο για 2-3 λεπτά ακόμα.

Συνταγή της Emily Vagia από εδώ 

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά