Featured
Μους με πεπόνι, ανθότυρο και γλυκό κρασί
Easy
Fairly cheap

Εύκολο γλυκό, για όσους τολμούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις.

Prep

Ready In

6h

Category: Επιδόρπια
Seasons:  September August July June
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

500 γρ. ανθότυρο (ή τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε)
400 γρ. πεπόνι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ζάχαρη
160 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
6 ολόκληρα αυγά
6 φύλλα ζελατίνας

Μους με πεπόνι, ανθότυρο και γλυκό κρασί Directions

  1. Καθαρίζουμε το πεπόνι, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε κύβους.
  2. Βάζουμε τη ζελατίνα να μουλιάσει σ' ενα μπολ με λίγο κρύο νερό.
  3. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά και να έχουμε μια απαλή, ομοιογενή κρέμα.
  4. Στίβουμε τη ζελατίνα, τη διαλύουμε πολύ καλά σε ½ φλ. βραστό νερό και την προσθέτουμε στην κρέμα των αυγών. Ανακατεύουμε γερά το μείγμα.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
  6. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με δύο πιρούνια το τυρί για να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Ρίχνουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε και πάλι προσεκτικά.
  8. Μοιράζουμε τη μους πεπονιού σε 10 -12 γιάλινα μπολ ή ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες.
  9. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μία μπάλα φρέσκο πεπόνι και φύλλα μέντας ή δυόσμου, ή με τριμμένο τζίντζερ ή με τριμμένη κανέλα ή με ψιλοκομμένα φρουΐ γλασέ ή με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού και λίγο από το σιρόπι του ή με χοντροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς και μέλι.

Recipe notes

Πηγή: εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά