Featured
Ρεβύθια με μοσχαράκι και μυρωδικά
Easy
Fairly expensive

Ένα φαγητό που θα λατρέψετε εσείς και θα σας βοηθήσει να φάνε και τα παιδιά σας όσπρια!

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
80 ml ελαιόλαδο + 80 ml
500 γρ. κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
1 κεφάλι σκόρδο ολόκληρο
150 γρ. καρότα (κομμένα στο μέγεθος των ρεβυθιών)
140 γρ. πιπεριά φλωρίνης (κομμένη στο μέγεθος των ρεβυθιών)
30 γρ. πελτέ τομάτας
240 ml λευκό κρασί
500 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα)
10 γρ. κουρκουμά
5 τμχ κάρδαμο (κακουλέ)
6 κλωναράκια κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κλωναράκια δενδρολίβανο
1 λεμόνι, το ξύσμα
1.4 -1,900 lt ζωμό λαχανικών

Ρεβύθια με μοσχαράκι και μυρωδικά Directions

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (8-9), προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το 1/3 κούπας ελαιόλαδο (40 γρ.) και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το πρώτο 1/3 κούπας (40 γρ.) και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6-8) το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τη πιπεριά φλωρίνης για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Επαναφέρουμε το κρέας στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ρεβύθια που τα έχουμε στραγγίξει και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια μεγάλη γάστρα ή ένα βαθύ πυρέξ, προσθέτουμε τoν κουρκουμά, το κάρδαμο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/3 κούπας – 80 γρ.) και ανακατεύουμε καλά.
  6. Κλείνουμε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιήσαμε πυρέξ ή δεν έχουμε καπάκι) και μαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι να είναι πολύ μαλακά τα ρεβύθια. Το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε είναι μια πηχτή ρεβυθάδα.
  7. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά