Featured
Τούρτα μανταρινιού με μους μασκαρπόνε
Fairly difficult
Fairly cheap
Prep

Cook

Ready In

7h

Category: Επιδόρπια
Seasons:  December November April March February January
Tags:

Ingredients

For 8 Serving(s)

Για το παντεσπάνι

150 γρ. ασπράδια (περίπου από 5 αυγά)
140 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα

Για τη μους μασκαρπόνε

1 φλ. μασκαρπόνε
2 φλ. χυμό μανταρινιών
6 αυγά, τα ασπράδια τους
2 φλ. κρέμα γάλακτος
9 φύλλα ζελατίνας
1 φλ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

6 κλημεντίνες ή μανταρίνια (τις φλούδες)
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμό από κλημεντίνες ή μανταρίνια

Τούρτα μανταρινιού με μους μασκαρπόνε Directions

  1. Ετοιμάζετε το παντεσπάνι: χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ρίχνετε τη μισή άχνη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε λίγη λίγη την υπόλοιπη άχνη. Όταν πήξει, ρίχνετε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε με πλαστική σπάτουλα με απαλές κινήσεις, κυκλικά και από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.
  2. Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα διαμέτρου 20εκ. σκεπασμένη με λαδόκολλα ή σε στρογγυλό ή τετράγωνο τσέρκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει.
  3. Για τη μους: χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τη στύβετε καλά. Τη βάζετε μέσα σε μια κουτάλα για σερβίρισμα σούπας και την κρατάτε πάνω από νερό που βράζει μέχρι να λιώσει με τον ατμό. Ανακατεύετε τη λιωμένη ζελατίνα στο χυμό των μανταρινιών.
  5. Χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και προσθέτετε το χυμό με απαλές κινήσεις. Ανακατεύετε τη σαντιγί με το μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντάς την με μια πλαστική σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.
  6. Ρίχνετε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 6-7 ώρες τουλάχιστον. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις φλούδες: ψιλοκόβετε τις φλούδες των φρούτων με ψαλίδι σαν σπιρτόξυλα και τις βράζετε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το νερό δυο τρεις φορές, για να ξεπικρίσουν.
  7. Τις σουρώνετε, τις βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό και τις ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ξεφορμάρετε τη μους σε πιατέλα και γαρνίρετε την επιφάνειά της με τις φλούδες των μανταρινιών.
  8. *Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μασκαρπόνε με στραγγιστό γιαούρτι.

Recipe notes

Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη από εδώ

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά