Featured
Μπιφτεκάκια λαχανικών με ντιπ φέτας- γιαουρτιού
Easy
Fairly cheap

Τα μπιφτεκάκια ή κεφτεδάκια λαχανικών, γίνονται πανεύκολα και είναι ένας ωραίος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε κάποια λαχανικά που έχουν περισσέψει μέσα στο ψυγείο μας. Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε τα παιδιά λαχανικά και να το απολαύσουν κιόλας!

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Seasons:  November October September August July June May April March
Tags:

Ingredients

For 8 Serving(s)

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
1 μέτρια πατάτα, τριμμένη
2 μέτρια καρότα, τριμμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
0.5 κύβο λαχανικών
1 μεγάλο αυγό
1.25 κούπας μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο
1 κ.σ. αλάτι
0.5 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
0.5 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. τριμμένο ξερό δυόσμο, ή 0.5 κούπα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
0.25 κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη φέτα
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
0.75 κούπας βρώμη
0.5 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ντιπ φέτας- γιαουρτιού

200 γρ. φέτα
200 ml γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. κάπαρη (εάν δεν έχουμε κάπαρη, βάζουμε 1 μικρό αγγουράκι τουρσί)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
0.25 κούπας χυμό λεμονιού
1 αγγουράκι τριμμένο με τη φλούδα και στυμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή φρέσκο δυόσμο ή άνηθο)
1 λεμόνι, το ξύσμα
1 πρέζα μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό) ή πάπρικα
1 πρέζα αλάτι

Μπιφτεκάκια λαχανικών με ντιπ φέτας- γιαουρτιού Directions

  1. Για τα μπιφτέκια: Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα αφήσουμε σε ένα σουρωτήρι για μισή ώρα και στη συνέχεια τα στύβουμε για να αφαιρέσουμε όλα τα υγρά. Τρίβουμε την πατάτα και στύβουμε τα υγρά.
  2. Βάζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το μαϊντανό, το αυγό, καθώς και τα δύο τυριά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ρίγανη. (Προσοχή στο αλάτι, γιατί η φέτα είναι αλμυρή και προσθέσαμε λίγο αλάτι στα τριμμένα κολοκυθάκια.)
  3. Βάζουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ και το κύβο στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  4. Βάζουμε το ψωμί στο μούλτι και κάνουμε τρίμματα.
  5. Τα αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί στο μούλτι. Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα ψίχουλα ψωμιού. Τέλος προσθέτουμε τα βρόμη Quaker και τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον μισή ώρα, για να απορροφήσει τα υγρά.
  7. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  8. Σχηματίζουμε σε κεφτέδες ή μπιφτέκια και τα αλευρώνουμε.
  9. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.
  10. Τα σερβίρουμε με ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι και φέτα.
  11. Για το ντιπ φέτας γιαουρτιού: Βάζουμε τα έξι πρώτα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.  Το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  12. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  13. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την οξύτητα, σύμφωνα με το γούστο μας.
  14. Το διακοσμούμε με λίγη τριμμένη φέτα από πάνω, μαϊντανό ή άνηθο ή δυόσμο, αγγουράκι ή κάπαρη και λίγη πάπρικα.

Recipe notes

Συνταγή της Ήβης Λιακοπούλου από εδώ 

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά