Featured
Κυδώνια στο φούρνο με κρασί
Super easy
Cheap

Όσο κι αν το γλυκό αυτό στηρίζεται σε υλικά ταπεινά, καθημερινά κι οικονομικά το τελικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που μπορεί να σταθεί άνετα ακόμη και στο πιο επίσημο τραπέζι.

Prep

Cook

Category: Επιδόρπια
Seasons:  September October November December
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

6 μεγάλα κυδώνια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καλό μπρούσκο μαύρο κρασί
0.5 κούπα κονιάκ
0.5 κούπα νερό
1 κ.σ. κανέλα (ή 3 sticks κανέλας)
0.75 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο (ή 1 γαρίφαλο σε κάθε κυδώνι)

Κυδώνια στο φούρνο με κρασί Directions

  1. Αρχικά πλένουμε πάρα πολύ καλά τα κυδώνια με άφθονο νερό και σφουγγάρι, προκειμένου να φύγει οποιοδήποτε ίχνος από το χνούδι τους. Τα καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα κουκούτσια κι αναλόγως το μέγεθος (και το γούστο μας) τα κόβουμε είτε στη μέση είτε σε μικρότερες φέτες.Τα απλώνουμε σε ταψί σφινωτά και με τη φλούδα προς τα πάνω. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υγρά ανακατεμένα με τα μπαχαρικά. Τα υγρά θα πρέπει να φτάνουν περίπου σε ύψος τα 1-2 εκατοστά μες στο ταψί.
  3. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  4. Μετά από περίπου μία ώρα ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και γυρίζουμε τα κυδώνια κι από την άλλη πλευρά. Ξανασκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  5. Σε περίπου άλλη μισή ώρα ξαναβγάζουμε τα κυδώνια,τα γυρίζουμε ξανά φέρνοντας και πάλι τη φλούδα προς τα πάνω και τα ξαναφουρνίζουμε χωρίς αλουμινόχαρτο. Τώρα θα βάλουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις, γιατί θέλουμε απλώς να ψηθεί η φλούδα.
  6. Επειδή η δύναμη του κάθε φούρνου είναι διαφορετική οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια μαλακή σάρκα και μια φλούδα ελαφρώς πιο ξεροψημένη.
  7. Σερβίρoyme το κυδώνι με παγωτό βανίλια, καϊμάκι ή και γιαούρτι σακούλας και άφθονο σιρόπι. Την επόμενη μέρα το σιρόπι που αρχικά θα είναι ρευστό, θα έχει γίνει σαν ζελέ λόγω της πηκτικής ιδιότητας που έχει το κυδώνι. 

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Reviews 0/5

ppu-prof_Kl

Наша команда профессиональных специалистов завершена...
Full Review

Add review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά