Featured
Πρασόπιτα με τυριά και χωριάτικο φύλλο
Super easy
Fairly expensive

Το πράσο πολύς κόσμος το αποφεύγει, αλλά είναι αδικημένο. Δοκιμάστε αυτήν την πίτα, που θα χτίσει σίγουρα μια καλή σχέση με το πράσο. 

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Seasons:  January February March April September October November December
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

2 φύλλα χωριάτικα
1.5 κιλό Πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. mozzarella τριμμένη
200 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
200 γρ. regato τριμμένο
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
2 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με ελάχιστο νερό για άλειμμα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πρασόπιτα με τυριά και χωριάτικο φύλλο Directions

  1. Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  2. Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα τυριά, την μοτσαρέλα, το σκληρό τυρί Δανίας, το ρεγκάτο και την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε καλά.
  3. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 2 αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το ένα χωριάτικο φύλλο αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από το ταψί. Τοποθετείτε την γέμιση με το πράσο τα κρεμμύδια και τα τυριά και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Σκεπάζετε την γέμιση με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και στρίβετε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει κάνοντας μια μπορντούρα γύρω γύρω.
  5. Αλείφετε την πίτα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο με λίγο νερό σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50-55 λεπτά.

Recipe notes

Πηγή: εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά