Προθερμάνετε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.
Κόψτε την κορυφή από την κολοκύθα για να ανασάνει. Με ένα μεγάλο, μεταλλικό κουτάλι, ξύστε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό και αφαιρέστε τις.
Ψήστε την κολοκύθα σε έμμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό, έως ότου η σάρκα να γίνει πολύ μαλακή για 1,5 έως 2 ώρες. Αφαιρέστε την κολοκύθα από τη σχάρα και αφήστε τη να κρυώσει. Βγάλτε έξω τον πολτό με ένα κουτάλι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να ροδίσουν, 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά που έχει να εξατμιστούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τον πολτό κολοκύθας και το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα, να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.