Featured
Ψητή σούπα κολοκύθας
Fairly difficult
Fairly cheap

Μια επιλογή, από μια σειρά προτάσεων για συνοδεία του μπάρμπεκιου σας! 

 
Prep

Cook

Ready In

30m

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

1 κολοκύθα ,περίπου 3 κιλά
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
0.5 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
0.5 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
0.5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο (προεραιτικά)

Ψητή σούπα κολοκύθας Directions

  1. Προθερμάνετε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Κόψτε την κορυφή από την κολοκύθα για να ανασάνει. Με ένα μεγάλο, μεταλλικό κουτάλι, ξύστε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό και αφαιρέστε τις.
  3. Ψήστε την κολοκύθα σε έμμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό, έως ότου η σάρκα να γίνει πολύ μαλακή για 1,5 έως 2 ώρες. Αφαιρέστε την κολοκύθα από τη σχάρα και αφήστε τη να κρυώσει. Βγάλτε έξω τον πολτό με ένα κουτάλι.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να  ροδίσουν, 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά που έχει να εξατμιστούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τον πολτό κολοκύθας και το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα, να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά