Featured
Τάρτα με κουνουπίδι ψητό και καραμελωμένα κρεμμύδια
Fairly difficult
Fairly expensive

Σας αρέσει το κουνουπίδι, αλλά δεν το τρώει κανείς άλλος στο σπίτι; Με αυτή την συνταγή, θα το δοκιμάσουν όλοι και θα θέλουν κι άλλο!!!

Prep

Cook

Ready In

15m

Category: Φαγητά
Seasons:  December November October March February January
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Υλικά

1 πακέτο κατεψυγμένο φύλλο για τάρτες
1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκετάκια (περίπου 500γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. μουστάρδα
2 μεγάλα αυγά
250 γρ τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
0.5 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
0.5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
0.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι

Τάρτα με κουνουπίδι ψητό και καραμελωμένα κρεμμύδια Directions

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε το κουνουπίδι σε ένα μπολ και το ραντίζετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Μοιράζετε τα μπουκετάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 15 λεπτά.
  2. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και γυρίζετε τα μπουκετάκια. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα. Το βγάζετε από το φούρνο, το κόβετε σε λεπτές φέτες και το κρατάτε στην άκρη.
  3. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C. Λαδώνετε ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26-28 εκ. και στρώνετε το φύλλο ζύμης. Στρώνετε επάνω ένα αλουμινόχαρτο και γεμίζετε με φασόλια. Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά.
  4. Βγάζετε την ταρτιέρα από το φούρνο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο με τα φασόλια. Την ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την μισοψημένη ζύμη από το φούρνο και πατάτε με ένα πιρούνι όπου έχει φουσκώσει.
  5. Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να μισοκρυώσουν.
  6. Με ένα πινέλο αλείφετε τη μουστάρδα στην μισοψημένη ζύμη. Σκορπίζετε τα κρεμμύδια και από πάνω απλώνετε τις φέτες κουνουπιδιού.
  7. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτετε την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα επάνω από το κουνουπίδι και στρώνετε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
  8. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε την τάρτα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, στους 180°C για 40 λεπτά. Αφήνετε την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρετε.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά