Featured
Πίτα με βερίκοκα
Easy
Fairly cheap
Prep

Cook

Category: Επιδόρπια
Seasons:  June July August September
Tags:

Ingredients

For 8 Serving(s)

Υλικά

800 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς χτυπήματα
2 μεγάλα αυγά
2 κρόκοι από μεγάλα αυγά
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
30 γρ. πούδρα αμυγδάλου
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Πίτα με βερίκοκα Directions

  1. Για την γλυκιά πίτα με βερίκοκα, πλένουμε πρώτα καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι.
  2. Βουτυρώνουμε ταψάκι 22 εκ. Αραδιάζουμε τα βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει στο ταψάκι.
  3. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι , τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα γάλακτος , τα χτυπάμε με σύρμα και περιχύνουμε τα βερίκοκα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C⁰, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  5. Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Reviews 2.5/5

gydbucjeaq

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Marianna Mariel

Πεντανόστιμη και πανεύκολη πίτα. Δεν έμεινε ψίχουλο.

Add review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά