Featured
Βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο
Super easy
Cheap

Μια εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος για τα αγαπημένα μας βλίτα. 

Prep

Cook

Category: Φαγητά Σαλάτες
Seasons:  May June July August
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα
100 γρ. κρίταμο φρέσκο (αν δεν βρούμε, το αντικαθιστούμε με κρίταμο τουρσί)
100 γρ. μάραθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα , ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
40 ml χυμός λεμονιού
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
100 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. νωπή μυζήθρα, για το σερβίρισμα
120 γρ. ξινόχοντρος (τραχανάς από σπασμένο σιτάρι και ξινισμένο γάλα) ή άλλος ξινός σταρένιος τραχανάς, προαιρετικά, για το σερβίρισμα

Βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο Directions

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον μάραθο για περίπου 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα.
  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα βλίτα και το κρίταμο.
  5. Σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά, μέχρι να αχνιστούν, αλλά να μη λιώσουν.
  6. Τα θέλουμε τραγανά. Ρίχνουμε το λεμόνι, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Σερβίρουμε σε πιάτο κι από πάνω σπάμε τη μυζήθρα.
  8. Θρυμματίζουμε τον ξινόχοντρο και τον σκορπίζουμε στο φαγητό.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Reviews 0/5

Add review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά