Όλη η γεύση, το άρωμα και η ιδιαιτερότητα του φρούτου στο κουτάλι μας. Τρατάρισμα από τα πιο εκλεκτά!
Category: | Επιδόρπια |
Seasons: | July August September |
Tags: |
1.5 κιλό ώριμα σύκα μέτριου μεγέθους, πλυμένα και στεγνά |
150 γρ. αμύγδαλα λευκά |
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί |
200 ml νερό |
30 ml χυμός λεμονιού |
60 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική |
0.5 κ.γ. κόκκοι από μαύρο πιπέρι |
1 κλωνάρι λεβάντα ή 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας (προαιρετικά) |
Πως τα σερβίρουμε
-Ως κλασικό γλυκό του κουταλιού, με λίγο από το σιρόπι τους.
-Τα πιέζουμε με πιρούνι να μισολιώσουν και τα απλώνουμε σαν μαρμελάδα σε φέτες κέικ ή γεμίζουμε μια τάρτα.
-Συνοδεύουμε παγωτό, γιαούρτι, πανακότα, κρέμες.
Συνταγή από εδώ
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης