Σαλατογευμα από τα λίγα! Η δροσιά των λαχανικών με την ψητή νοστιμιά του μοσχαριού... Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Category: | Σαλάτες |
Seasons: | May June July August September October |
Tags: |
500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ. |
0.5 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση |
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες |
3 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες |
3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια |
0.5 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα, ψιλοκομμένα |
100 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη |
0.5 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά) |
30 -50 ml χυμός λεμονιού |
1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι |
40 γρ. ζάχαρη καστανή |
50 ml ελαιόλαδο |
Συνταγή από εδώ
Φωτογραφία: Jessica Morfis