Featured
Πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι
Fairly difficult
Cheap

Σαλατογευμα από τα λίγα! Η δροσιά των λαχανικών με την ψητή νοστιμιά του μοσχαριού... Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

 
Prep

Cook

Category: Σαλάτες
Seasons:  May June July August September October
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ.
0.5 κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
3 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
0.5 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
0.5 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)
30 -50 ml χυμός λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
40 γρ. ζάχαρη καστανή
50 ml ελαιόλαδο

Πράσινα φασολάκια με αγγούρι, δυόσμο και ψητό μοσχάρι Directions

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
  2. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και με την υπόλοιπη αλείφουμε τα μπαστουνάκια της μπριζόλας.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να μαριναριστούν.
  4. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε για 2 λεπτά σε βαθύ μπολ με κρύο νερό, ώστε και να σταματήσει ο βρασμός, και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  6. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας.
  7. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί όσο μας αρέσει.
  8. Σκορπίζουμε την μπριζόλα μαζί με το λάδι της στα φασολάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγούρι, τις πιπεριές και το δυόσμο.
  9. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο μπολ με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  10. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Φωτογραφία: Jessica Morfis

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά