Featured
Νιόκι με σπανάκι
Super easy
Cheap

Δοκιμάστε χειροποίητα πράσινα νιόκι!

Prep

Cook

Ready In

20m

Category: Φαγητά
Seasons:  December November October September August July June May April March February January
Tags:

Ingredients

For 2 Person(s)

Υλικά

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
0.5 κιλό μυζήθρα αναλάτη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 ολόκληρα αυγά
20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
3 φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι

Πιπέρι

Νιόκι με σπανάκι Directions

  1. Ζεματάτε το σπανάκι, το στραγγίζετε σφίγγοντας το στις χούφτες σας μέχρι να στεγνώσει σχεδόν τελείως και το ψιλοκόβετε.
  2. Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το λάδι, το σπανάκι, την μυζήθρα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει μια μάζα ομοιόμορφη και στεγνή που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά και κατόπιν την παρμεζάνα και το αλεύρι.
  4. Αφήνετε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι να είναι χλιαρό.
  5. Με βρεμένα χέρια πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους φουντουκιού και τα βάζετε στη σειρά σε έναν μεγάλο δίσκο.
  6. Βάζετε μια βαθιά κατσαρόλα γεμάτη νερό και λίγο ελαιόλαδο να βράσει.
  7. Ρίχνετε μέσα τα νιόκι τμηματικά (15 τη φορά) και όταν ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα μετά από 4 λεπτά και τα βάζετε σε ένα πυρέξ.
  8. Συνεχίζετε μέχρι να ψηθούν όλα τα νιόκι.
  9. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με 2-3 φύλλα φασκόμηλο και περιχύνετε τα νιόκι.
  10. Τα πασπαλίζετε με παρμεζάνα τριμμένη, τα βάζετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί χωρίς να γκρατιναριστεί, και τα σερβίρετε ζεστά.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά