Featured
Τηγανητοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με γαλοτύρι & ανθότυρο
Easy
Fairly cheap

Οι τηγανιτοί κολοκυθοανθοί με γαλοτύρι & ανθότυρο είναι υπέροχοι σαν ορεκτικό, για τα καλοκαιρινά γεύματα. Συνοδέψτε τους με δροσερό λευκό κρασί ή καλής ποιότητας τσίπουρο ή ρακή.

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Seasons:  October September August July June May April
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά για τη γέμιση

200 γρ. γαλοτύρι
200 γρ. ανθότυρο
0.25 ματσάκι άνηθο,ψιλοκομμένο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το χυλό

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml μπύρα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άλλα υλικά

20 τμχ. κολοκυθοανθοί

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τηγανητοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με γαλοτύρι & ανθότυρο Directions

  1. Αφαιρούμε τους στήμονες από τους κολοκυθονανθούς, τους πλένουμε και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μπολ βάζουμε το γαλοτύρι, το ανθότυρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά σε πηχτή γέμιση.
  3.  Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα της γέμισης, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι. Στρίβουμε τις άκρες για να “κλείσουν”.
  4. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη μπύρα, το ελαιόλαδο, αλάτι κατά προτίμηση και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να σχηματιστεί λείος χυλός.
  5. Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε τηγάνι. Βουτάμε έναν-έναν τους κολοκυθοανθούς στο μπολ με το χυλό κι έπειτα τους τηγανίζουμε στο λάδι για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν καλά.
  6. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι έπειτα τους σερβίρουμε ζεστούς.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά