Featured
Μελιτζανοσαλάτα
Easy
Cheap

Η μελιτζανοσαλάτα είναι τέλειο πιάτο για την μέση του τραπεζιού και ιδανικός μεζές. 

Prep

Cook

Ready In

10m

Category: Σαλάτες
Seasons:  October September August July June
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

1 κιλό φλάσκες μελιτζάνες, μετρίου μεγέθους
2 σκελίδες σκόρδο
30 ml ξύδι από λευκό κρασί
60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπούκοβο

Μελιτζανοσαλάτα Directions

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες πάνω στη σχάρα για 40’. Ελέγχουμε, τρυπώντας με ένα πιρούνι, αν έχουν μαλακώσει, που σημαίνει ότι τότε είναι έτοιμες.
  2. Αφού αφήσουμε τις μελιτζάνες για 10΄, μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς, παίρνουμε ένα μαχαίρι και τις ανοίγουμε κατά μήκος. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τις σάρκες και τις τοποθετούμε σε μια πετσέτα.
  3. Στύβουμε καλά την πετσέτα, για να αφαιρέσουμε όλα τα υγρά.
  4. Ψιλοκόβουμε τις σάρκες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις μελιτζάνες.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα μας γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.

Recipe notes

Συνταγή: εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά