Σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί βάλτε τα τοματίνια. Προσθέστε αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο και ανακατέψτε να λαδωθούν όλα.
Κάντε λίγο χώρο στην μέση του πυρέξ και βάλτε τη φέτα. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο ππέρι.
Ψήστε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Όσο ψήνεται το φαγητό, ρίξτε τα ζυμαρικά της επιλογής σε νερό που βράζει και βράστε για όση ώρα λέει η συσκευασία.
Μόλις βγάλετε το πυρέξ από το φούρνο, προσθέστε τον βασιλικό και το σκόρδο λιωμένο και με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα ανακατέψτε καλά, "σπάζοντας" τη φέτα και τα τοματίνια. Συνεχίστε μέχρι σχεδόν να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα ζυμαρικά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πάει παντού η σάλτσα!
Καλή σας όρεξη!
Παρακάτω θα δείτε και το video μας στο youtube που δείχνει την προετοιμασία βήμα-βήμα!