Featured
Κρέμα ανθότυρου με ξύσμα λεμονιού και φράουλες
Super easy
Fairly cheap

Δροσερό γλυκάκι χωρίς πολλά λιπαρά, ώστε να απολαμβάνετε χωρίς πολλές ενοχές. 

Prep

Ready In

30m

Category: Επιδόρπια
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Υλικά

400 γρ. ανθότυρο φρέσκο
1 λεμόνι, το ξύσμα του
250 γρ. φράουλες καθαρισμένες
2 κ.σ. μέλι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κορφούλες δυόσμο για το στόλισμα

Κρέμα ανθότυρου με ξύσμα λεμονιού και φράουλες Directions

  1. Κόβετε τον ανθότυρο σε μικρά κομματάκια και τον ρίχνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τη βάζετε σε μπολ και τη φυλάτε στο ψυγείο. Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το κονιάκ. Τις μαρινάρετε για 30 λεπτά στο ψυγείο αφού τις ανακατέψετε καλά. Έπειτα, παίρνετε τις μισές φράουλες μαζί με το ζουμάκι του μπολ και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα, την οποία βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Για το σερβίρισμα: Παίρνετε τέσσερα χαμηλά ποτήρια και μοιράζετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στον πάτο των ποτηριών. Μοιράζετε την κρέμα του τυριού πάνω από τις φράουλες, αφήνοντας 1εκ. περίπου κενό στο ύψος του ποτηριού. Τελειώνετε ρίχνοντας πάνω από την κρέμα μια δύο κουταλιές σούπας από την κρέμα φράουλας που έχετε βάλει στο ψυγείο να παγώνει. Διακοσμείτε με μια κορφούλα δυόσμο και... έτοιμο το γλυκό σας.

Recipe notes

Συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη από εδώ 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά