Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια μαζί με μερικές κουταλιές νερό και μια πρέζα αλάτι.
Μαγειρέψτε αργά σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά, ή έως ότου τα κρεμμύδια να γυαλίσουν.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την πάπρικα, το πιπέρι και το κύμινο. Ανακατέψτε γρήγορα και προσθέστε λίγο νερό (για να μην καεί η πάπρικα).
Προσθέστε το κρέας και το σκόρδο και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι το κρέας να ροδίσει ελαφρώς (περίπου για δέκα λεπτά).
Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε μερικές κουταλιές νερό και μαγειρέψτε για περίπου 15 ακόμη λεπτά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κρέας.
Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε, σε χαμηλή φωτιά, για τουλάχιστον μία ώρα, ή έως ότου το κρέας μαλακώσει. Εδώ, ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το κρέας του μοσχαριού που έχετε επιλέξει να μαγειρέψετε.
Λίγο πριν ετοιμαστεί το κρέας, προσθέστε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και μαγειρέψτε για 15 με 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί!