Σε αφυγραντήρα ή φούρνο (σε 60 βαθμούς Κελσίου), στεγνώστε το μελισσόχορτο, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Όλα τα συστατικά θα χρειαστούν έως 2-3 ώρες για να στεγνώσουν ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών.
Όταν το λεμόνι είναι στεγνό, θρυμματίστε το με τα δάχτυλά σας, σε μικρά κομμάτια. Σπάστε τα κομμάτια από το ξύσμα λεμονιού σε μικρά κομμάτια και θρυμματίστε τις φέτες τζίντζερ.
Βάλτε τα όλα σε ένα βάζο και σφραγίστε το.
Εαν όλα είχαν στεγνώσει επαρκώς, θα διαρκέσει για μήνες.
Το διατηρείτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Για να σερβίρετε, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ανά φλιτζάνι και αφήστε το να κάτσει για 5-10 λεπτά. Σουρώστε το και προσθέστε μέλι για γεύση.