Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το σύρμα μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί και τον σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί μέχρι να διπλασιαστεί.
Σε μια φριτέζα ή κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει, μετά με δυο κουταλάκια παίρνουμε ζύμη, προσπαθούμε με τα δύο κουτάλια να την πλάσουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι.
Αφού ροδίσουν οι λουκουμάδες τους βγάζουμε.
Σερβίρονται με μέλι, κανέλα, λίγη καρυδόψιχα ή ακόμα με άχνη ζάχαρη ή σάλτσα σοκολάτας.