Featured
Πίτσα με βάση από κουνουπίδι
Super easy
Cheap

Μειώστε τους υδατάνθρακες του πιάτου και προσθέστε βιταμίνες, αντικαθιστώντας την κλασική ζύμη πίτσας με βάση κουνουπιδιού. 

Prep

Cook

Category: Φαγητά
Tags:

Ingredients

For 3 Person(s)

Υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι
0.5 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
0.25 μοτσαρέλα τριμμένη
1 μεγάλο αυγό

Πιπέρι- ρίγανη- σκόρδο σε σκόνη (κατά βούληση)

Πίτσα με βάση από κουνουπίδι Directions

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC.
  2. Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Πλένετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-7 λεπτά.
  4. Περνάτε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνετε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το τυλίγετε στην πετσέτα και το στύβετε για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αυτό γίνεται για να έχετε μία τραγανή βάση).
  5. Ρίχνετε σε ένα μπολ το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αβγού) και τα ανακατεύετε.
  6. Προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
  7. Απλώνετε με τα χέρια μας το μίγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχετε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή.
  8. Το ψήνετε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  9. Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.
  10. Ξαναβάζετε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνετε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Recipe notes

Συνταγή της Θέμις Καρδιόλακα από εδώ 

Nutrition facts

Reviews 0/5

Add review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά