Featured
Κεκάκια γιαουρτιού με μύρτιλλα και λευκή σοκολάτα
Super easy
Cheap
Prep

Cook

Ready In

5m

Category: Επιδόρπια
Tags:

Ingredients

For 12 Person(s)

Υλικά

160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
280 γρ. ζάχαρη καστανή
250 γρ. αλεύρι
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
190 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αυγά
2 λεμόνια, το ξύσμα
150 γρ. μύρτιλλα φρέσκα
80 γρ. σοκολάτα λευκή, σε μικρά κομμάτια

Κεκάκια γιαουρτιού με μύρτιλλα και λευκή σοκολάτα Directions

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε σε ένα σκεύος το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
  2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.
  3. Προσθέτετε και τα αβγά ένα- ένα και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να αποκτήσει μια λεία υφή.
  4. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα μύρτιλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
  5. Τοποθετείτε τα ειδικά χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς μοιράζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν.
  6. Βγάζετε το ταψάκι με τα κεκάκια από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά τα ξεφορμάρετε μαζί με τα χαρτάκια τους.

Recipe notes

Συνταγή του pasty chef Δημήτρη Χρονόπουλου από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά