Ρίχνετε τα παξιμάδια χαρουπιού στο μούλτι και τα αλέθετε καλά. Τα μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.
Κόβετε τις μελιτζάνες στα 2, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν κρυώσουν τις βάζετε στο multi μαζί με τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και την πάστα κόκκινου κάρυ. Χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη φρυγανιά και το κύμινο και ανακατεύετε ξανά.
Πλάθετε το μίγμα σε έξι μπιφτέκια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν. Πρέπει να σταθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετείτε μια πίτα στο πιάτο, βάζετε πάνω ένα μπιφτέκι και από πάνω άλλη μια πίτα. Γαρνίρετε με λωρίδες από πιπεριές Φλωρίνης και φύλλα βασιλικού.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ντομάτα, μουστάρδα, κέτσαπ ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!