Αφού τα πλύνεις πολύ καλά χωρίζεις τα φύλλα από τους βολβούς των παντζαριών. Τα βράζεις χωριστά σε 2 κατσαρόλες.
Μόλις βράσουν κρυώνεις τα φύλλα με νερό. Βάζεις τους βολβούς σε ένα μπολ με κρύο νερό, ζάχαρη και ξύδι. Εν τω μεταξύ, ανακατεύεις το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Μετά αφαιρείς τη φλούδα των παντζαριών και κόβεις στο μέγεθος και σχήμα που θες. Τα ξεπλένεις πάλι λίγο να φύγει το πολύ χρώμα.
Τα βάζεις όλα μαζί σε ένα μπολ και περιχύνεις με το μείγμα γιαουρτιού.