Μια δροσερή, πολύχρωμη, γευστικότατη και πολύ χορταστική σαλάτα, που τρώγεται άνετα και σαν κυρίως πιάτο.
Category: | Φαγητά Σαλάτες |
Tags: |
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια |
1 κόκκινο, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο |
3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ψιλοκομμένες |
250 γρ. πίκλες (αγγουράκια τουρσί) ψιλοκομμένα |
2 κονσέρβες τόνο σε νερό |
200 ml ηλιέλαιο |
100 ml ελαιόλαδο |
75 ml λευκό ξύδι |
1 κ.σ. μουστάρδα |
1 κ.σ. μέλι |
Tip: Αν βάλετε την βινεγκρέτ στο ψυγείο και "κάτσει" λίγο θα έχει ακόμα πιο ωραία και παχύρευστη υφή.
Tip 2: Για πιο light αποτέλεσμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι Αγαύης. Προσθέστε όμως λίγο περισσότερο από μια κ.σ. για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.